Etelä-Savon Säästöpankin Kulttuurisäätiön apuraha Joonas Asikaiselle

Baritoni Joonas Asikainen
Baritoni Joonas Asikainen

Etelä-Savon Säästöpankin Kulttuurisäätiön tuorein apurahan saaja on Rantasalmelta kotoisin oleva baritoni Joonas Asikainen (s. 1987).

Hän aloitti lauluopintonsa Savonlinnan Taidelukiossa opettajanaan Chieko Okabe-Silvasti. Tämän jälkeen hän on jatkanut opintojaan mm. Lahden Ammattikorkeakoulussa Sirkka Parviaisen ja Sibelius-Akatemiassa Erkki Rajamäen oppilaana. Keväällä 2015 Asikainen suoritti laulun A-tutkinnon Irja Aurooran johdolla.

Asikainen on esiintynyt oopperalavoilla mm. seuraavissa rooleissa: W.A. Mozartin oopperoissa Figaron häät ja Taikahuilu Kreivi Almaviva ja Papageno, Gabriel von Eisenstein Straussin operetissa Lepakko, Hietasen rooli Tauno Pylkkäsen oopperassa Tuntematon sotilas, sekä Gunther Oscar Strausin operetissa Die Lustigen Niebelungen. Oopperalavojen lisäksi häntä on kuultu myös konserttien solistina Suomen lisäksi myös mm. Italiassa, Ruotsissa ja Walesissa.

Asikainen on vuoden 2015 Kangasniemen laulukilpailun voittaja. Vuoden 2015 Merikanto-laulukilpailussa hän sai 3. palkinnon.

Kilpailumenestystä Asikainen on saavuttanut myös 2009 järjestetyistä Merikanto–laulukilpailusta ja 2013 vuoden Timo Mustakallio-laulukilpailusta saavuttaen molemmissa finaalipaikan, sekä 2010 järjestetyistä Kangasniemen laulukilpailuista saavuttaen jaetun kolmannen sijan.

Asikainen on Etelä-Savon Musiikkiteatteri- ja Oopperayhdistys, ESMO ry:n perustajajäsen ja hallituksen puheenjohtaja.